søndag 2. september 2012

Oppskrift: Lettstrikket genser!


NB! Dette er en oppskrift som egner seg veldig godt til å eksperimentere med forskjellige garntyper, evt. gå en pinne-størrelse opp hvis du ønsker å strikke en enda romsligere
og løsere genser  !
Her er garnet: Fin #213 (Du Store Alpakka)
Baby Alpaca Silk  #0100 (Drops) -  4 nøster av hver farge.

22 kommentarer:

 1. Den oppskriften kom raskt! Hurra! * løpe og kjøpe garn first thing in the morning*. Kan jeg spørre hvor mange nøster av hvert garn du brukte?

  Ha en fin kveld!
  Katrine :)

  SvarSlett
 2. Visste det var noe jeg glemte, bra du spurte!
  Jeg brukte akkurat 4 nøster av hvert garn :)
  Det kommer jo litt an på hvor lang man vil ha genseren. Den jeg strikket går til litt over rompa. Hvis man vil ha litt lang genser,
  og være på den sikre siden, så er det nok lurt å kjøpe 5 nøster av hvert garn.
  Koselig at du vil strikke den :)))

  SvarSlett
 3. Å det der såg ut som ein veldig fin genser! Er litt i strikkegenser modus no. Akkurat ferdig med genser nr 4, men fristar fortsatt med ein til ;)

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Ida! Hvis du er i siget, er det jo bare å gå i gang med nr.5 !
  Denne går i hvertfall lynraskt :)

  SvarSlett
 5. Oj, for en fin genser!! Akkurat ferdig med min første Skappel - tror nok denne også må strikkes:-D

  SvarSlett
 6. Jeg har kjøpt inn hexa, og tenkte egentlig å strikke skappelgenser av det... Men jeg likte denne genseren utrolig godt også, så nå ble jeg i tvil! ;) Men vil du anbefale pinne nr. 7 eller 8? Og ville du redusert antall masker når du legger opp? Klem Frøken H

  SvarSlett
 7. :) Godt spørsmål! Har ikke rukket å prøve Hexa ennå selv, men tenkte umiddelbart pinne 8. Så det ikke blir for tett... Skal jo være løs for å falle litt rundt kroppen. Men burde nok redusert antall masker... Kanskje til 120 eller 115 ? Spørs jo litt på hvilken størrelse man er! Tror jeg ville strikket en prøvelapp på 10m (selvom det er litt kjedelig)- målt hvor bred den ble, og så ganget det opp for å få ønsket vidde. Da ser du det veldig lett :)
  Når jeg legger genseren min flatt, måler den
  52 cm i vidden, og ermene 13 cm (rett etter vrangborden).

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar! :) Da får jeg så om jeg tør å prøve på det, eller om jeg rett og slett skal strikke begge genserene! Tror jeg ender opp med å strikke begge, for jeg synes din genser ser veldig fin ut i den garnkombinasjonen du har brukt! ;)

   Slett
 8. Hei :)
  veldig fin genser du har laget. Må nok teste den ja :-)
  Bare lurte på om du tror det er noe i veien for å bare bruke 2 nøster av det Drops garnet, eller er det noe spesiell effekt med det DuStoreAlpakka garnet? Eller i forhold til tykkelsen. Er ikke like lett å finne det.

  SvarSlett
 9. Anonym; jeg brukte Fin fra dsa fordi det ikke klør, det er 50 % silke. Men du kan sikkert fint bare bruke Baby Akpaca Silk fra Drops! Lykke til :)

  SvarSlett
 10. Hei! Nydelig genser, som jeg har lyst til å strikke veldig snart :) Jeg har bare et kjapt spørsmål til oppskrifta - stemmer det at bolen bare er 35 cm lang når du setter sammen med ermene? Synes bare det virket så kort, spesielt når ermene skulle være 49 cm.... Jeg har tenkt å strikke den med to tråder av Drops-garnet, har du noen formening om det er ca like tykt som dsa-garnet?

  Kristin

  SvarSlett
 11. Hei Kristin
  Du kan godt strikke bolen litt lenger, f.eks.38-40 cm. Kommer an på hvor lang du vil at den skal være på? Jeg er 172 høy, og når jeg stoppet bolen på 35 cm (den siger mer) så når den meg akkurat til litt nedenfor hoftene.Som du ser på bildet.
  Men det er jo fint med litt lenger genser også, f.eks. til tights.... da ville jeg strikket den ca. 39cm...

  SvarSlett
 12. Hvilket Drops garn hadde du tenkt å bruke?
  Baby Alpaca Silk 2 tråder går sikkert veldig bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hjelpen, da har jeg litt å forholde meg til :) Jeg er et par cm høyere enn deg, så da strikker jeg den kanskje et par cm lenger også. Har kjøpt Baby Alpaca Silk i to farger (for et nydelig garn!) og fått med ei venninne på samstrikk, så nå gleder jeg meg til å begynne! Tror jeg går ned til pinne 5,5, men det kan like gjerne være min strikkefasthet som at det er noen forskjell på garntykkelsen :)

   Kristin

   Slett
 13. Would you have this pattern available in English?
  Lori

  SvarSlett
 14. Hei, jeg lurer på å strikke denne genseren i alpakka dreamline air og sky, f.eks 1 tråd sky og 2 tråder air på pinne 7, men er usikker på om det vil passe med oppskriften?

  Ps!Kjempefin blogg og fine oppskrifter:-)

  SvarSlett
 15. Hei!
  Til Elisabeth: Tror det vil gå med pinner nr. 7, fordi jeg har sett en annen oppskrift som er til forveksling lik denne, og der var det brukt prinner nr. 7. (Den var strikket i ribbestrikk).
  Ellers er det en ting jeg lurer fælt på. Det er følgende utsagn: Strikk gjerne to ermer på en gang med "magic loop"....
  Lurer på hvordan det kan gå for seg. Så vidt jeg har forstått er "magic loop" en metode for å unngå å bruke 5 pinner når man strikker ermer som er for smale til å bruke rundpinne.

  SvarSlett
 16. Hei hei! Fin genser. Har du str i large?

  SvarSlett
 17. Hei. Har du str i xs-s?

  SvarSlett
 18. Hei. siger denne genseren mye?

  SvarSlett
 19. Hei :) Eg held på med denne gensaren og har lagt den ut på min blogg med henvisning til din blogg. Er da OK? Om du vil sjå er dette adressa: http://m.innifjorden.blogg.no

  SvarSlett